Tarina

DISAS-tuotteiden alkutahdit lyötiin vuonna 1987, kun Ahvenkosken suolamakasiinilla alettiin savustamaan kalaa ja avattiin myös pieni myymälä. Tuotteet maistuivat, ja vuonna 1997 Ruotsinpyhtään (nyk. Loviisa) Tesjoelle rakennettiin uusi tuotantolaitos. Laitoksen yhteyteen avattiin uusi suurempi myymälä, ensimmäinen Disa´s Fish. Kauppa kävi hyvin ja vuosittaiset savustusmäärät alkoivat kasvaa toden teolla.

Vuonna 2003 kaksi yhtiön nuorta työntekijää, Martti Tepponen ja Jyrki Lindemark ostivat liiketoiminnot. Samalla suomalaisella omistuspohjalla toimitaan edelleen.

Tämän jälkeen alkoi toiminnan määrätietoinen kehittäminen. Vuonna 2006 avattiin myös Nuijamaalle Disa’s Fish myymälä. Tuotantotoimintaa ja kapasiteettiä kasvatettiin entisestään Tesjoen tuotantolaitoksella. Suomen pisimmät kalatiskit avattiin 2010-luvulla, kun hypermarket-kokoiset DISAS myymälät rakennettiin Lappeenrannan Mustolaan, Imatralle ja Haminaan. Samalla myymäläosaamista vahvistettiin Pille Häkkisen tullessa mukaan liiketoimintaan. Tarkkaan suunnitellusta ja kokoajan kehittyvästä valikoimasta löytyy erinomaisten kala- ja mätituotteiden lisäksi laadukkaita elintarvikkeita, kuten juustoja, lihatuotteita, kahvi- ja teetuotteita sekä valtava määrä erilaisia muita päivittäistavarakaupan tuotteita. Lukuisat DISAS tuotteet ovat olleet Brysselin kansainvälisten kalamessujen finalisteja.

Tänä päivänä DISAS kala- ja mätituotteita menee myös vientiin Eurooppaan kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Vuonna 2020 aloitettiin laajempi tukkumyyntitoiminta, kun Hämeenlinnaan avattiin myyntitoimisto. DISAS Caviar Oy:n valikoima koostuu huippulaadukkaista mätituotteista, tuoresavustetuista lämmin- ja kylmäsavutuotteista, erilaisista mäti- ja savukalaherkuista sekä laajasta valikoimasta tuoreita kaloja, kalafileitä ja äyriäisiä. Tukkumyynti palvelee erilaisia ruokakauppoja, kalakauppoja, myymälöitä, hotelleja ja ravintoloita sekä tukkuja ja keskusliikkeitä.

Myynti

Yritysasiakkaita palvelee Disas Oy. Yhteyshenkilöt löytyvät täältä.

Myymälämme

Haminan, Imatran ja Lappeenrannan Mustolan sekä Nuijamaan myymälät tarjoavat monipuoliset valikoimat tarpeisiinne. Tule kokemaan kotimaisen yrittäjän vaihtoehto.

Tuotantolaitos

Aina maistuvat DISAS tuotteet valmistetaan Kuusisen Kala Oy:n tehtaalla Loviisassa.

Töihin?

Me etsimme jatkuvasti osaajia erilaisiin työtehtäviin. Tutustu avoimiin paikkoihin rekrytointisivulla tai laita avoin hakemus.

Vastuullisuus

Olemme sitoutuneet turvalliseen, ympäristöystävälliseen ja eettisesti kestävään toimintatapaan.